Полезно

Начало / Полезно

ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ НА ИНТЕРИОРНИ ВРАТИ ОТ "DOORS HOME”

 

Инструменти нужни за монтаж на интериорна врата: бормашина, трион, чук, ролетка, отверка, отвес, масивно шило.

 

Стъпка 1: Проверете размера: дали размера на касата съвпада със светлия отвор на стената, измерете височината и ширината в три точки.

Стъпка 2: Проверете комплекта: каса, крило, гумени уплътнения, комплект брава и дръжки, первази.

Стъпка 3: Сглобяване на касата : срежете рамките с нужната дължина, сложете достатъчно лепило между страничните рамки и горната рамка и използвайте самонарезни винтове.

Стъпка 4: След потвърждаване на посоката на отваряне (наляво или надясно), поставете сглобената каса в отвора в стената.

Стъпка 5: Нивелирайте касата на височина и ширина. Разстоянието между касата и крилото на вратата отляво и отдясно трябва да бъде 3.5-4.0 мм, разстоянието между горната част на касата и крилото трябва да бъде – 3 мм, разстоянието между крилото и пода трябва да бъде 7 мм).

Стъпка 6: Сложете полиуретанова пяна между касата и стената. Преди да поставите полиуретанова пяна трябва да почистите праха.

Стъпка 7: Поставяне на первазите: Срежете первазите с ъгъл 45 градуса. Първо поставете горния перваз, а след това страничните, използвайки лепило. Чукнете первазите внимателно с гумен чук, така че максимално да прилепнат до стената.

Стъпка 8: Инсталирайте крилото на вратата, използвайки 3 броя панти. Монтирайте пантите с винтове за дърво. Поставете първо горната и долната панта, а средната панта монтирайте последна. След като се уверите, че вратата се затваря и отваря ,затегнете здраво всички винтове.

Стъпка 9: Монтаж на брава и дръжка : Поставете бравата в издълбаното място в крилото на вратата и затегнете с винтове за дърво. Поставете дръжките. Поставете металната пластина на касата.

Стъпка 10: Проверка на монтираната врата: Уверете се че вратата се заключва и отключва нормално.

 

МОНТАЖ:

 

1. Касата трябва да бъде поставена върху боядисана стена и след като подовата настилка е завършена.

2. Касата трябва да бъде сглобена на чиста и равна повърхност.

3. Всички панти трябва да се монтират в една линия, за да се запази право крилото на вратата .Винтовете трябва да бъдат завити докрай.

4. По време на инсталацията, трябва да се пази повърхността на вратата,за да не се надраска.

5. По време на инсталацията, крилото и касата трябва да бъдат поставени хоризонтално върху равна повърхност.

6. Поставената врата се почиства само с влажна кърпа.

 

Важно!!! Не използвайте препарати при почистването на интериорните врати.